Scherpe woorden als je het over Chinees eten hebt. Zorg er tijdens het eten van uw Chinees voor dat u niet verkeerd wordt begrepen of verkeerd wordt begrepen! Onthoud dat, hoewel sommige Chinese recepten verschillen van de recepten die traditioneel in Chinese restaurants worden geleerd, vele nog steeds zeer nuttig kunnen zijn bij het koken!
1. Vis Vs. op!
Je hebt het helemaal mis als je denkt dat dit een wetenschappelijk feit is. Dit is gewoon een uitspraak van de Chinezen om uit te leggen waarom zij zich ongemakkelijk voelen bij de Westerse cultuur die op de hunne lijkt. Het is een feit dat grijsaards carnivoor zijn, en dat de vleermuisvleugel het schadelijkst is voor een mens, hoewel dit ook niet de manier van koken van China is. In China hebben verschillende regio's verschillende soorten eetgewoonten:
In de meer stedelijke gebieden wordt over het algemeen westers voedsel gegeten, en niet alleen dat, maar ook allemaal bakjes noedels, zwarte bouillon en dergelijke. Dan, in de landelijke gebieden, worden Westers voedsel orticaria evenals thee gevonden om te variëren. Dan is er de theeceremonie, die het meest representatief is voor de Chinese keuken, met zwarte thee.
2. Gekookte rijst vs. traditionele rijst
De traditionele rijst wordt vooral verbouwd in tropische landen als Thailand, de Filippijnen, Maleisië en Indonesië. Deze landen produceren ruwe rijst en consumeren deze als de voornaamste bron van rijst in hun dieet.
Gekookte rijst daarentegen is een van de meest voedzame rijstsoorten en heeft vele gunstige effecten op de menselijke gezondheid. Dit type rijst wordt voornamelijk geproduceerd in de exporterende landen, zoals Japan en China.
Het belangrijkste voordeel van deze rijstsoort is de aanwezigheid van basmatirijst. Dit is een langkorrelige rijst, die meer dan 90% uitmaakt van de rijst die in Azië wordt geproduceerd.
3. Sojabonen en sojamelk
Sojabonen hebben veel gunstige effecten op de menselijke gezondheid. Dit komt omdat soja een verbinding bevat die isoflavonen wordt genoemd. Deze verbinding heeft een sterk anti-oxidant effect, dat in staat is de cellen van het menselijk lichaam te oxideren. Om die reden is sojamelk een zeer heilzaam voedingsmiddel voor het menselijk lichaam.
4. Bruine rijst en witte rijst
Bruine rijst wordt geproduceerd door het proces van "bestraling", d.w.z. de toepassing van energie op de rijst. Dit proces heeft een aanzienlijk effect op de kwaliteit van rijst en is een belangrijke stap naar een betere kwaliteit van rijst. In dit proces worden ook tarwe en gierst effectief "bestraald".
Een groot probleem van bruine rijst is dat het weinig vezels bevat en daarom niet geschikt is voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen.
5. Voorzichtigheid is geboden bij het koken
Volkoren zilvervliesrijst is een zeer goede vervanger voor witte rijst. Het is voedzamer en ook gezonder. U moet echter altijd letten op de kookinstructies die op de verpakking staan.
Bovendien moet u wachten tot de laatste paar minuten van de kooktijd voordat u een aanvaardbare hoeveelheid rijst op de grond laat vallen. Ofwel moet u het laten afkoelen, ofwel kunt u het in de magnetron doen.
Bruine rijst is een soort voedsel dat veel voedingswaarde bevat. Het is koolhydraatarm. Het is een hele korrel, en dus is het de beste rijstkeuze voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen. Je kunt nu dus gerust zilvervliesrijst eten zonder je zorgen te maken!
Bruine rijst komt in de vorm van langkorrelige rijst. Het staat bekend om de heerlijke geur die het geeft. De zemelenolie wordt gebruikt tijdens het koken van de rijst en dit is wat het zijn karakteristieke en rijke smaak geeft. De rijst wordt grof gemalen tot kleine deeltjes.
De bruine en de witte langkorrelige rijst verschillen nogal van elkaar. De zemelenrijst is voedzamer en heeft veel voordelen. De witte rijst is echter veel beter van smaak en wordt vaak als lekkerder beschouwd. Witte rijst is ook veel lichter verteerbaar. De zemelenrijst staat bekend om zijn harde buitenste schil. Deze taaie buitenste schil is afkomstig van de kiem van rijst en is taai. De witte rijst is koolhydraatarm en rijk aan vezels en vitaminen.
Zowel langkorrelige bruine rijst als witte rijst zijn rijk aan koolhydraten en zij vormen de belangrijkste bron van energie in het lichaam. Rijst is ook een goede bron van belangrijke mineralen zoals magnesium en kalium.Samoa rijst is een goede bron van koolhydraten en vezels en ook laag in vet en zout. Dit maakt het zeer heilzaam.
Rijst wordt ook wel het meest verbouwde graangewas genoemd en wordt in bijna elk land verbouwd. Het past zich aan zowel tropische als gematigde streken aan en wordt verbouwd in landen met een warm en vochtig klimaat. Rijst is een van de belangrijkste bronnen van vitaal voedsel in Azië en wordt in bijna elk deel van het jaar geconsumeerd. Het is een basisvoedselgewas dat wordt verbouwd in Anhui Pakistan, Birma, China, India, Indonesië, Thailand, China, de Filippijnen en Japan.