De arabicaboon wordt geteeld in tropische streken met een rijke vruchtbare bodem en overvloedige regen. De bonen worden op een bakplaat geroosterd om hun smaak te behouden. De smaak van de koffie is zeer delicaat, fijn, rijk en zacht, zonder enige bitterheid.
De Robusta plant groeit laag aan de struiken en op de schouders. Hij draagt losse trossen kleine, zwarte zaden en heeft een bitterdere smaak dan koffie.
Teelt van arabica koffie
De koffiebonen worden in bijna alle delen van de wereld geteeld, maar sommige streken hebben betere teeltomstandigheden dan andere. De koffie wordt geteeld in landen met warme zomers en natte winters, zoals in het Caraïbisch gebied, Bengalen, Indonesië, Kenia, Malaya en Sri Lanka.
De traditionele manier om koffie te verbouwen houdt in dat kleine hoeveelheden zaden in de grond worden geplant en na zes tot zeven jaar worden geoogst. De planten groeien alleen onder de beste klimatologische omstandigheden.
In de 18e eeuw waren de koffieplanten Indica of dominante soorten, en werden de Robusta-planten als onkruid beschouwd. Pas in de laatste decennia is de handel in koffiebonen uitgegroeid tot een bloeiende industrie.
De twee belangrijkste soorten koffiebonen zijn:
Koffie – die afkomstig is van de soort van de koffiebes, die groeit op deRobusta koffiebes. Deze koffieboon heeft de meest stabiele smaak.
De Robusta soort is een eenkleurige boon, en heeft de meest stabiele smaak van de soort. De sterkste smaak van de brandingen komt van de Robusta.
De Indica soort is een veel sterker smakende koffieboon, en wordt veel gebruikt in commerciële koffiebranderijen. De Robusta soort is meestal degene die met de hand wordt geoogst en dus het meest vers is.
Suga koffiebonen zijn bonen die zijn ontwikkeld uit de Rijst hoog boven de grond.Suga koffiebonenis dezelfde koffieboon uit de bovengenoemde hooglandbonen die nu op commerciële schaal wordt geteeld in Sri Lanka.
Sugakoffiebonen zijn nauw verwant aan de Robusta-koffieboon. Zij brengen minder op en worden onder gunstiger omstandigheden geteeld.
Van welke koffie komen de bonen?
De verschillende koffiesoorten die dagelijks verbouwd worden zijn:
Tenslotte kan het zijn dat u niet weet van welke koffie u geniet. Als je de mogelijkheid hebt om dagelijks koffie te drinken, en je hebt de mogelijkheid om thuis koffie te zetten met een koffiezetapparaat, en je hebt de tijd, die eeuwig lijkt te duren, wat goed zou zijn voor jou en goed voor de planeet.
Als vuistregel geldt dat donkerder gebrande koffie de neiging heeft meer smaak te hebben, zodat u misschien een meer volle koffiesoort wilt gebruiken. gebronsde koffiesoorten zijn ook smaakvol, maar ze zijn wel iets duurder dan andere soorten gebrande koffie.
Je vraagt je misschien ook af waarom de boon van een M Georgetown koffieboon hazelnoot een karamelkleur zou hebben. Als u een koffiebonen tester zou gebruiken, zou u merken dat de kleur van de koffiebonen een bruine tot lichtbruine kleur zou hebben.
Naast koffie worden ook cacaobonen gebruikt voor koffielikeuren met cacaosmaak. Ten minste twee van de populairste likeuren die van cacaobonen worden bereid, zijn worstelaar en mucenser. Veel mensen gebruiken echter blendsother coffee en dit lijkt de meest populaire manier om het te drinken.
Een groot deel van de cacaobonen in de wereld wordt verbouwd in de cacaoproductieregio in Centraal-Afrika. De vele voordelen van cacaobonen, waaronder de zwaarlijvigheid die gepaard gaat met de donker gebrande bonen, kunnen niet worden ontkend.
Dus, wat denk je? Gaat u kunnen zien wanneer een chocoladedrinker zijn dagelijkse portie cacao heeft gehad?