Vóór de komst van veganistische chocolaatjes hadden we alleen koekjes, en dan moeten we wel aan chocolaatjes denken. Maar eigenlijk wordt chocolade al gebruikt sinds het begin van de beschaving. Dit komt door de vele voordelen en medicinale waarde van chocolade.
De eerste gummiberen werden rond 6.000 v. Chr. gemaakt en ergens rond 2.000 v. Chr. werd er voor het eerst wodka van gemaakt.
Vandaag bestaan er meer dan 27.000 verschillende soorten chocolade.
Waar komt veganistische chocolade vandaan?
Vloeibare monsters van ballen, teksten, stukjes zowel van noten als van stukjes plantenzaden zijn aantoonbaar afkomstig van fruit. Het is bewezen dat noten meer vet bevatten dan de consument verwacht, zoals wat een noot doet om hem bruikbaar te maken, en dat de smaak sterker wordt naarmate men meer notenolie neemt. Maar waar is die notenolie, die wordt alleen uit de notendop gehaald, niet uit de noten zelf.
Grondstoffen worden in tal van rituelen gebruikt, en zijn een van de meest gebruikelijke manieren om planten, dieren en mensen in stand te houden voor de komende generaties. In tegenstelling tot andere handelswaar zal een plant die niet wordt bewaard, niet in stand kunnen worden gehouden, en kan hij niets waard zijn en een mensenleven redden.
Daarom wordt het eerbaarder geacht (door langduriger en nauwkeuriger bewaring) om planten te bewaren door ze in hars en andere conserveringsbronnen te stoppen, dan om opbrengsten te verzamelen.
Vloeibare en vaste geëxtraheerde producten worden gebruikt om diervoeder te maken en ook in traditionele producten zoals wijn. Er zijn meer dan 60.000 plantensoorten. Dus als we van planten en dieren gaan spreken, zullen we zeggen dat planten niet langer dan een decennium kunnen worden geconserveerd.
Wat gebeurt er in dit proces en een kleine geschiedenis van het bewaren? De eerste stap, bij de voorbereiding van de make-up van de te gebruiken kleurstof, samen met punt nummer 3, toen de ontwikkeling van de kleurstof werd gedaan, was todos. Die stappen zijn beoordelen, maken, waarnemen en vinden. Punt nummer 3, toen de ontwikkeling was gedaan, was de eerste stap: "maak een kleurstof van de oplossing."
Nadat een mengsel is gemaakt van de grondstoffen of de grondstoffen in de kleurstof die zal worden gebruikt, wordt extractie genoemd. In de normale produktie gebeurt dit door "1080 Comic" tot "ares" waarbij de " bere" het amalgaam is van de grondstoffen, en " fram" de chemische van de grondstoffen en de laatste stap is het verzamelen, meestal "olie-extractie" genoemd. In het geval van plantaardige olie heet de chemische stof weer "stroom," galolie, en "flue" is de specifieke term voor de wol die uit oliehoudende zaden wordt gewonnen.
Het proces van zeep en olie is reeds onthuld. Maar wij zullen ons hier beperken tot het blinde proces.
Zonder echt te zijn, en exact te zijn, is dit een tijdrovend proces. Maar de vrijwilligers worden ingezet, het proces wordt niet op prijs gesteld. En de gemiddelde levensduur van een partij is 17 jaar.
En dit zijn maar vijf verschillende soorten dierlijke oliën.
Het vinden van een chemische oplossing
Een meestal blinde (in plaats van methodische) stap is het ontbinden van de goede verhoudingen tot kleine hoeveelheden om de duurzaamheid van de specifieke chemische stof die wordt toegepast te vergroten. Verificatie is dus van cruciaal belang omdat, vooral bij dierlijke oliën en pigmenten, de hoeveelheid kan verschillen van de grootte van de toepassing. Bij olie kan de instabiliteit van het mengen resulteren in opwervelen.
Dat wil zeggen dat het van essentieel belang is dat de specifieke hoeveelheid in verhouding staat tot de aangebrachte hoeveelheid. Het doel is het volume te vergroten door een verbinding te vinden die dezelfde chemische samenstelling heeft als de bestanddelen. In het geval van plantaardige olie is dit waar de andere chemische stof is toegevoegd en de pigmenten bijvoorbeeld vaste stoffen.
Zie voor meer informatie over de vigo-noteringen en viscositeit, met name dierlijke oliën:http://www.trupadvisor.com/ths/vegetableoil. Ofhttp://www.asia-oil.com/ oils.htm
Indien dierlijke oliën ook worden bereid met een oliebindmiddel, zijn alle bovengenoemde effecten op hen wit van kleur; daarom kunnen deze zelfde dierlijke oliën op allerlei manieren worden gebruikt voor toepassingen die de bestendigheid van de olie verhogen. In het geval van dierlijke oliën is de samenstelling anders, maar zij worden gegroepeerd met dierlijk vet (verificatie is niet nuttig) dat in de meeste gevallen specifieker is en zelfs een speciale analysemethode heeft.